Werkte 30 jaar als longarts, onder andere in het Rivierenland ziekenhuis in Tiel. Op dit moment volgt hij een opleiding tot coach, supervisor in bijzonder voor medici. Daarnaast schrijft hij korte verhalen, die op GZNDHDSZRG te lezen zijn. Dat kunnen verhalen zijn met een duidelijke link naar de zorg, maar ook verhalen die betrekking hebben op onze samenleving.
is directeur van de Nederlandse Associatie voor Physician Assistants (NAPA) en voorheen van Registerplein. Daarnaast is zij eigenaar van het adviesbureau MV2 Consult en lid van het bestuur van de landelijke vakgroep van aandachtsfunctionarissen kindermishandeling en huiselijk geweld (LVAK) Zij houdt zich ruim 10 jaar bezig met de kwaliteit van zorg, professionaliteit, vakbekwaamheid en beroepsregisters. Zij ziet tal van mogelijkheden om de zorg efficiënter en kwalitatief goed te organiseren, waarbij de mensen het grootste kapitaal zijn van de organisatie. Daarom pleit zij voor goede kwaliteitssystemen om de professionals optimaal te laten functioneren en betere inbedding van taakherschikking. Zij schrijft over deze onderwerpen en houdt zo alle betrokkenen up-to-date.
Is als marktstrateeg, marketing- en innovatiespecialist ruim 25 jaar actief in het versterken van de kracht van ondernemingen. Zij richt zich op marktstrategisch onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve strategieën, bedrijfs- en productconcepten. De laatste 15 jaar specialiseerde zij zich in het aandachtsveld vergrijzing, wonen, zorg en gezondheid. Over dit onderwerp schreef zij het boek: “Later als ik oud ben”, met trends in de zorgsector en innovatieve formules voor zorg- en VVT organisaties. Zij werkte voor verschillende ziekenhuizen en VVT organisaties. Mémé studeerde Afrikaanse taalkunde en Bantoeïstiek aan de Rijksuniversiteit Leiden, Dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij volgde vakopleidingen marketing (Nima C) en reputatiemanagement (Erasmus Universiteit). Zij is tevens afgestudeerd autonoom fotograaf en maakt kunstenaarsboeken die internationaal verkocht worden. Zij was vele jaren gastdocent marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen en is directeur van Science + Strategy..
Werkt ruim zestien jaar als verpleegkundige, waarvan zes jaar in Duitsland en tien jaar in Nederland. Op dit moment is hij werkzaam als MDL-verpleegkundige in het OLVG (vestiging Oost) in Amsterdam. Hier wordt hij regelmatig geconfronteerd met grootstedelijke problematiek.
Henk is (z)organisatiekundige en creatief organisatieontwerper, en ziet voortdurend kansen om de zorg te verbeteren. Hij kent de zorg door en door en laat u de toekomstige zorg exploreren en beleven. Hij is een motiverende en ervaren organisatieverbeteraar en ‘mensen-man’ pur sang. Met meer dan 30 jaar ervaring op diverse terreinen en posities in de zorg en het welzijn, heeft hij het doorgronden en ontwikkelen van business (zorg)modellen en organisaties tot ‘kunst’ verheven.
Liebje Hoekendijk (1931-2021) volgde de school van Cees Boeke. Voordat ze de urgentieopleiding Sociale Academie (1973) volgde kwam haar eerste boek uit, wat haar een uitnodiging opleverde bij de NCRV-TV te komen werken bij het programma ‘Ander nieuws’. Ze diende een eigen programmavoorstel in dat bij de NOS-TV gerealiseerd werd. In diverse welzijnsfuncties zette ze nieuwe projecten op, zoals een Landelijk Steunpunt Vrijwilligerswerk. In 1995 produceerde zij bij de AVRO het Werkwinkel-project. Van 1996 t/m 2000 organiseerde zij met haar partner de Landelijke Open Vrijwilligersdag. Liebje Hoekendijk is auteur van het boek Levenskunst van ouderen.
heeft negen jaar geleden de diagnose Clusterhoofdpijn gekregen en is daarmee aan de slag gegaan om te zoeken naar een oplossing. Met zijn achtergrond als vormgever en zijn kennis van programmeren is hij begonnen een platform te bouwen om "patiënten, specialisten en onderzoekers bij elkaar te krijgen op basis van real time data verzameld door de patiënten". Het project is op dit moment in ontwikkeling en hij doet er via dit blog verslag van.
Werkt sinds 2008 op de ambulance bij Ambulance Amsterdam als chauffeur. Zijn post is Zuid / Karpeweg. Daarnaast is hij sinds 2006 ook vrijwilliger bij de brandweer bij de post Zandvoort. daar is hij manschap/chauffeur van de tankautospuit en is hij chauffeur en bediener van de ladderwagen. remco heeft een enorme passie voor hulp bieden aan mensen in 9levens)bedreigende situaties.
Ruud Kortekaas is ‘neuronerd’ sinds zijn geboorte. Schuwt geen methode om de relatie tussen hersenen en geest te onderzoeken. Deze radicale instelling leidde o.a. tot academische graden in de Biologie, de Biofarmaceutische Wetenschappen en de Farmacologie. Werkte in universiteiten en medische centra en heeft nu een eigen praktijk voor de verlichting van pijn en depressie. Daarnaast is hij directeur van een innovatief bedrijf voor medische apparatuur.
legde in 1990 het Arts-examen af in Leiden. In 1996 promoveerde hij in Leiden op zijn onderzoek Long term effects of bisphosphonate (Pamidronate) therapy in osteoporosis. Sinds 1998 is hij werkzaam als huisarts in Spanje. Zijn praktijk wordt gekenmerkt door een zeer gevarieerd patiëntenbestand. Zo zijn er gedurende de wintermaanden vele Nederlandse overwinteraars en is er Interne linkeen hausse aan toeristen in de zomermaanden. De in Spanje wonende Nederlanders en andere Noord-Europeanen vormen een constante factor. Dr. Landman heeft twee praktijken aan de Costa del Sol. Zijn eerste praktijk is gevestigd in het levendige La Carihuela, de oude en populaire visserswijk in Torremolinos/Benalmádena. De tweede praktijk is gevestigd in Fuengirola in Clinica Xanit Fuengirola.
is sinds 2011 zelfstandig adviseur/opleider/hulpverlener op het terrein van Crisis Stress & Trauma. Na bijna 30 jaar in diverse functies binnen de GGZ te hebben gewerkt, maakte hij in 2000 de overstap naar het Instituut voor Psychotrauma (IvP). Van daaruit was hij betrokken bij grote rampen en vele (bedrijfs) calamiteiten. Zoals de vuurwerkramp in Enschede (2000), de cafébrand in Volendam (2001), diverse dierziektecrises, aardbevingen in Pakistan, Haïti en Nepal, maar ook (dodelijke)bedrijfsongevallen, suïcides op de werkplek, agressie en geweld op het werk etc. Hij heeft van zeer nabij de recente ontwikkeling rondom het begrip ‘trauma’ meegemaakt en hieraan ook meerdere kritische bijdragen geleverd. Zijn blogs vertellen u hierover meer. Meer info: www.peter-vanloon.nl.
Was (voor de Volkskrant) de eerste vrouwelijke sportjournalist van Nederland. Daarna werkte ze voor veel verschillende kranten en tijdschriften als verslaggever en redacteur. Inmiddels is zij op 7 februari 2018 overleden. Sinds een jaar maakt ze vaker gebruik van de zorg. Over haar ervaringen blogde ze als 'kritische zorgconsument.'
Bère Miesen is psychogerontoloog en dichter. Sinds 1969 is hij werkzaam in de zorg voor mensen met dementie, hun familie en professionele verzorgenden. In 1990 promoveerde hij op het proefschrift ‘Gehechtheid en Dementie’. Hij heeft (inter)nationaal talloze publicaties over dementie op zijn naam. Voor zijn inzet en inspanningen in het kader van dementie ontving hij een aantal onderscheidingen, o.a. de Publieksprijs Dementie van Alzheimer Nederland in 2010.
Edwin Muis is leidinggevende in de ziekenhuisapotheek van Sneek. Hoewel hij aan een grote groep vrouwen leiding geeft, heeft hij nog steeds niet het idee dat hij vrouwen begrijpt. Hij ziet tal van mogelijkheden om de zorg te verbeteren en wordt niet geremd door een gebrek aan enthousiasme. Daarnaast is hij vooral bezig met innovatie in de zorg, de ontwikkeling rondom leiding geven in het algemeen en om zichzelf te verbeteren.
Hilbert Steensma is student persoonlijk begeleider en gepassioneerd schrijver. Na ruim twintig jaar werken in de financiële sector met verschillende uitstapjes als vrijwilliger in de zorg ertussendoor, zette hij in 2016 eindelijk de stap naar een opleiding als persoonlijk begeleider. Werk dat hem het gevoel geeft een vis in het water te zijn. Vanaf nu geen belangrijke ICT-issues meer maar levensvragen. Afscheid van kantoortuinen, scrum masters, agile werken en dagelijkse stand-ups. Steensma lijkt er klaar voor om de zorgsector om te bouwen naar een geautomatiseerd systeem. Maar is de zorg klaar voor hem? Lees zijn ervaringen in dit blog.
Is partner en gezondheidscoach bij Aldlanfysio in het Noorden van het land. Ze volgt al ruim veertig jaar de ontwikkelingen in de Nederlandse gezondheidszorg. Zij schrijft over die ontwikkelingen en houdt zo alle betrokkenen scherp, inclusief de politiek. Winny pleit voor de beste en eerlijke zorg met een menselijke maat.