Meer gezonde jaren voor iedereen

We leven tegenwoordig langer, maar het aantal jaren dat in goede gezondheid wordt geleefd is significant lager bij Nederlanders met een laag inkomen en een praktische opleiding. Hoe kunnen we bouwen aan de volksgezondheid, met als doel meer gezonde jaren voor iedereen?
Meer gezonde jaren voor iedereen


In het landelijke beleid is door alle ministeries als doel gesteld om tussen nu en 2040 het aantal gezonde levensjaren te doen toenemen. Dit doel is mogelijk als het lukt om het aantal chronische ziekten te beperken en de huidige scheefgroei in gezonde levensjaren aan te pakken. 

Paul van der Velpen gaat in zijn nieuwe boek op zoek naar oplossingen. Daarvoor ligt een rol bij meerdere sectoren. Niet alleen de zorg, maar ook het sociale domein, de fysieke leefomgeving en het onderwijs. Met dit boek wil hij aangeven, gezien de huidige versnipperde initiatieven, hoe het mogelijk is om meer samenhang én meer effect te creëren als er samengewerkt wordt aan preventie. Hij geeft aan hoe elke sector mee kan bouwen aan de volksgezondheid, met als doel meer gezonde jaren voor iedereen.

Benieuwd naar dit boek? 

Meer gezonde jaren voor iedereen
Bouwen aan volksgezondheid
Paul van der Velpen

Dit boek biedt een kader, een bron van inspiratie en concrete handvatten voor degenen die zich bezighouden met verbetering van de publieke gezondheid: vanuit de zorg, het sociaal domein, de fysieke leefomgeving en het onderwijs.

€ 29,90  |  ISBN 9789085602774  |  192 pagina's

Lees meer en bestel


Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest